DÍJKIOSZTÓ BEJELENTŐ

 

Díjkiosztó és szoboravatás augusztus 14-én a Gion Nándor Emlékházban

 

A szenttamási Gion Nándor Emlékházban 2022. augusztus 14-én (vasárnap) délelőtt kerül sor a 2022-es évi Gion Nándor Novella- és Regénypályázat eredményhirdetésére és a díjkiosztó ünnepségre, továbbá a Gion Nándor-mellszobor felavatására. A február 1-jén meghirdetett pályázatok célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagítása, új művek írásának serkentése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbéltetése és a vajdasági magyar prózairodalom fellendítése.

A novellapályázat bírálóbizottsága ezúttal a Kárpát-medencéből beérkezett 31 pályamű közül választotta ki a legjobb három művet és azok szerzőit. Ezt követően a 2021. évi regénypályázatra érkezett regény szerzője veheti át a díjat.

Az ünnepség második részében az emlékház megnyitása és működésének 12. évfordulója alkalmából leleplezésre kerül Gion Nándor szenttamási író mellszobra. Az újvidéki Szilágyi László szobrászművész alkotása egyedülálló ilyen jellegű alkotás Vajdaságban.

A 11 órakor kezdődő rendezvényt követően az érdeklődők helytörténeti sétán vehetnek részt, amelyen megismerkedhetnek a Gion-művek helyszíneivel is.

A szervezők minden érdeklődőt várnak a díjkiosztóra.

 

 

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső.