Gion Nándor Műfordítói Pályázat 2013

A Gion Nándor Emlékház és Szenttamás Község Önkormányzata közös pályázatot hirdetet, amelynek célja Gion Nándor mindmáig szerbül nem olvasható elbeszéléseinek, novelláinak szerb nyelvre fordítása. Az idei fordítói pályázatra a szervezők a Történetek egy régi forgópisztolyról ciklusból A Félfülű Ember című novella szerbre fordítását tűzték ki célul. A novella eredeti szövegét a Gion Nándor Emlékház honlapján (http://gionnandoremlekhaz.org) tölthetik le az érdeklődők. A jeligével ellátott pályamunkák beérkezési határideje 2013. június 1-je. Arra kérjük a pályázókat, hogy a beküldött pályaművekhez zárt borítékban csatolják személyi adataikat, pontos elérhetőségüket (cím, telefon, ímél). Az eredményeket a Gion Nándor Emlékház honlapján teszik közzé.

A bírálóbizottság július 27-én, a vajdasági magyar irodalom napján adja át a díjakat a Gion Nándor Emlékházban Szenttamáson. A bírálóbizottság által legjobbnak minősített alkotás szerzője pénzjutalomban részesül. A díjazott műfordítás a ciklus többi novellájával együtt kötetben jelenik meg.

A_Félfülű_Ember.pdf LETÖLTÉS

A kéziratokat nyomtatott és elektronikus változatban kizárólag postai úton kérjük a Gion Nándor Emlékház címére elküldeni:
Gion Nándor Emlékház
Popovača venac u. 30.
21480 Srbobran (Szenttamás)
Szerbia
Bővebb információ: gionnandoremlekhaz@gmail.com