Gion Nándor Novellapályázat 2016

Folyamatban van az idei Gion Nándor Novellapályázatra beérkezett művek elbírálása

 

A Gion Nándor Szépirodalmi Pályázat Díját 2011-ben alapította a szenttamási székhelyű Gion Nándor Emlékház. A pályázat célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagodásának ösztönzése, új művek megírásának serkentése, a vajdasági magyar prózairodalom fellendítése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbélésének ösztönzése.

A sorrendben ötödik novellapályázatot nyilvános pályázat útján hirdették meg 2016. február 1-jén, az író születésnapján. A díjat a zsűri eredetileg magyar nyelven írt pályamű szerzőjének ítélheti oda. Az idei novellapályázatra, amely 2016. június 1-jén zárult, 25 pályamű érkezett. A bírálóbizottság tagjai: Figura Terézia, az Újvidéki Színház színművésze, a Színes Szilánkok Diákszínpad vezetője, Novák Anikó, az újvidéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék tanára, a Philos folyóirat főszerkesztője (a zsűri elnöke), Ondrejcsák Eszter, az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola hallgatója, az Irodalmi Szemle folyóirat szerkesztőbizottsági tagja és az Irodalmi Szemle online szerkesztője, Pápista Zsolt, az újvidéki Német Nyelv és Irodalom Tanszék tanársegédje, a Bölcsészettudományi Kar Nyelv- és Irodalomtudományi Doktori Iskolájának hallgatója, a Philos folyóirat szerzője és Szabó Márton István, költő, a József Attila Kör és a Slam Poetry Budapest társulat tagja, a Holmi, az Ex Symposion, a Mozgó Világ, a Hévíz, az Apokrif, a KULTer.hu, az Új Forrás és a Tiszatáj folyóirat szerzője.

Az ünnepélyes díjkiosztót a szervezők augusztus 28-án, vasárnap szervezik a Gion Nándor Emlékházban. Az első három helyezett adományozást igazoló okiratot, érmet és pénzjutalmat kap. A három legjobb és a zsűri által kiadásra javasolt valamennyi alkotás megjelentetését az újvidéki Forum Könyvkiadó Kft. vállalta.

 

szenttamas.rs