Pályázat

 
GION NÁNDOR SZÉPIRODALMI ÉS MŰFORDÍTÓI PÁLYÁZAT 2016

A Gion Nándor Emlékház az idén is meghirdeti a Gion Nándor Szépirodalmi Pályázatot, amelynek célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagodásának ösztönzése, új művek megírásának serkentése, a vajdasági magyar prózairodalom fellendítése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbélésének ösztönzése.

Az idén az emlékház novellapályázatot hirdet magyar nyelven alkotó szerzők részére.

A pályázatok három legjobb művének és a bírálóbizottság által kiadásra javasolt valamennyi alkotás megjelentetését az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet vállalja.

A pályamunkák beküldésének módja és határideje:

A jeligével ellátott novellák beérkezési határideje 2016. június 1-je. A novellapályázat eredményhirdetésére 2016. augusztus 28-án, kerül sor a Gion Nándor Emlékházban Szenttamáson. A pályázók a beküldött pályaművekhez zárt borítékban csatolják személyi adataikat, pontos elérhetőségüket (lakcím, telefon, ímél). Az eredményeket a Gion Nándor Emlékház honlapján teszik közzé (http://www.gionnandoremlekhaz.org).

A kéziratok nyomtatott és elektronikus változatát kizárólag postai úton kérjük a Gion Nándor Emlékház címére küldeni:

 

Gion Nándor Emlékház

Popovača venac u. 30.

21480 Srbobran (Szenttamás)

Szerbia

 

A Gion Nándor Emlékház az idén meghívásos műfordítói pályázatot is hirdetett. A szervezők Kovács Jolánka muzslyai műfordítót kérték fel Gion Nándor A kárókatonák még nem jöttek vissza című regényének szerbre nyelvre való átültetésére.

Bővebb információ: gionnandoremlekhaz@gmail.com

A pályázatokat a Magyar Nemzeti Tanács és Szenttamás Község támogatja.