Pályázat

 
GION NÁNDOR SZÉPIRODALMI- ÉS MŰFORDÍTÓI PÁLYÁZAT 2019
Gion Nándor Novellapályázat 2019

A Gion Nándor Emlékház novellapályázatot hirdet, amelynek célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagítása, új művek írásának serkentése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbéltetése. A díj eredetileg magyar nyelven írt pályamű szerzőjének ítélhető oda.

A jeligével ellátott pályamunkák beérkezési határideje 2019. június 1-je. Arra kérjük a pályázókat, hogy a beküldött pályaművekhez zárt borítékban csatolják személyi adataikat, pontos elérhetőségüket (cím, telefon, ímél). Az eredményeket a Gion Nándor Emlékház honlapján teszik közzé. A bírálóbizottság augusztus 24-én adja át a díjakat a Gion Nándor Emlékházban Szenttamáson.

Az első helyezett oklevelet és pénzjutalmat kap. A három legjobb és a bírálóbizottság által kiadásra javasolt valamennyi alkotás megjelentetését az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet vállalja.

A kéziratokat nyomtatott vagy elektronikus változatban kérjük a Gion Nándor Emlékház címére vagy ímélcímére küldeni:

Gion Nándor Emlékház

Popovača venac u. 30.

21480 Srbobran (Szenttamás)

Szerbia

Bővebb információ: gionnandoremlekhaz@gmail.com

 

 

Műfordítói pályázat 2019

A Gion Nándor Emlékház és Szenttamás Község Önkormányzata 2012-ben indította el közös pályázatát, amelynek célja Gion Nándor mindmáig szerbül nem olvasható elbeszéléseinek, novelláinak szerb nyelvre fordítása. Az idén folytatni szeretnénk az ifjúsági regénysorozat fordítását, a Kárókatonák még nem jöttek vissza, a Sortűz egy fekete bivalyért és az Angyali vigasság után a Zongora a fehér kastélyból című regény átültetése szükséges ahhoz, hogy összeálljon szerb nyelven is az ifjúsági regény tetralógia. A Kárókatonákat és a Sortüzet Kovács Jolánka műfordító ültette át szerb nyelvre, így az idén is őt kértük fel, folytassa a munkát.

 

 

 

Bővebb információ: gionnandoremlekhaz@gmail.com

 

A pályázatokat a Szenttamás Község Önkormányzata, Magyar Nemzeti Tanács, a Tartományi Művelődési, Tájékoztatási és Vallásügyi Titkárság és a Bethlen Gábor ZRT Alap támogatja.