Pályázat

 
GION NÁNDOR REGÉNYPÁLYÁZAT 2021

 

A ZSŰRI DÖNTÉSE

A Gion Nándor Emlékház 2021. február 1-jén a Forum Könyvkiadó Intézettel karöltve regénypályázatot hirdetett, amelynek célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagítása, új művek írásának serkentése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbéltetése.

A díj eredetileg magyar nyelven írt pályamű szerzőjének ítélhető oda.

A jeligével ellátott pályamunkák beérkezési határideje 2022. január 31-e volt. A pályázat határidejéig öt pályamű érkezett melyről jegyzőkönyv is készült amely megtalálható a

http://www.gionnandoremlekhaz.org/regenypalyazat_2021_jegyzokonyv_2022_febr_03.html oldalon.

A 2021-es évi Gion Nándor Szépirodalmi Pályázatnak a regénypályázat keretében illetékes bírálóbizottsága, Radics Viktória, Szögi Csaba, Tari István (elnök) – több megbeszélést követően – 2022. április 7-én, Zentán megtartott értekezletén, egyhangú döntésével, a beérkezett öt pályamű közül, a 2. sorszámú, Szakadék című, szerző Tátrai S. Miklós kézirat beküldőjét díjazza, pályaművét kiadásra javasolva.

A beérkezett pályaművek közül professzionalizmusával, fondorlatos cselekményvezetésével, a krimi poétikájának alkalmazásával egyértelműen kiemelkedik a díjnyertesnek ítélt alkotás, bár A szabadság dicsérete című is figyelemre méltó és aktuális szöveg.

Az értékelt öt pályamű szerzői az ezredforduló létélményeiből, közelmúltunk igen változatos anyagából merítve hozták létre alkotásaikat, melyekkel hozzájárultak a Gion Nándor Emlékház legújabb törekvésének, regénypályázatának sikeréhez.

 

2022. április 22.

 

Radics Viktória,

Szögi Csaba,

Tari István (elnök)